Het gezicht achter Horse Qi Motion

Ik ben Monique van den Broek, eigenaar van Horse Qi Motion.

Laat ik mijzelf even voorstellen.

 

Al sinds mijn 8e ben ik tussen de paarden te vinden. Als klein meisje begon ik op de manege met paardrijden en ik was er vervolgens bijna niet meer weg te krijgen. Voor mij werd al snel duidelijk wat ik later wilde worden: dierenarts! En dan het liefst voor paarden. Als de dierenarts op de manege kwam dan stond ik er met mijn neus bovenop. Ik wilde alles zien en leren en mijn passie voor paarden werd alleen maar groter.

 

Toen ik na het VWO aan de Universiteit van Utrecht ging studeren moest ik door het lotingsysteem, bij de faculteit diergeneeskunde, aan een andere studie beginnen. Ik ben toen de studie farmacie gestart en studeerde in 2006 af als apotheker. Dierenarts was van de baan en ik ben als apotheker aan het werk gegaan.

 

Mijn passie voor dieren was echter nooit verdwenen. Toen ik, na 30 jaar pony's en paarden rijden, in 2019 mijn eerste eigen paard kocht ben ik mezelf steeds meer gaan verdiepen in de gezondheid van paarden. Ik verdiepte mij in gezonde(re) voeding en kwam in aanraking met verschillende behandelaren, naast de reguliere dierenarts. De behoefte om naast mijn eigen paard ook andere paarden te kunnen helpen kwam langzaamaan boven drijven.

 

Beginnen aan een voltijd studie diergeneeskunde op mijn 40e vond ik niet reëel en ging op zoek naar wat dan wel bij mij paste. Ik vond de opleiding voor Acupressuur Practitioner Paard van Alona voor paard en mens en schreef mezelf in. Vanaf lesdag 1 was ik geboeid door de lesstof en de veranderingen die ik merkte bij de casussen die ik behandelde.

 

De Oosterse geneeskunde spreekt mij heel erg aan, omdat ze kijkt naar het hele organisme (dier en mens) in haar omgeving en niet alleen naar een ziekte of symptoom. Leren denken volgens de Chinese geneeskunde is leren om cyclische verbanden te leggen en energetisch te werken. Het sluit de Westerse geneeskunde niet uit, maar ze kunnen elkaar juist aanvullen.

 

In december 2022 heb ik mijn diploma Acupressuur Practitioner Paard behaald en sinds januari 2023 heb ik Horse Qi Motion opgericht.

Horse Qi Motion zet energie weer in beweging en draagt daardoor bij aan de gezondheid en kwaliteit van leven van het paard.

 

Mag ik jou en jouw paard helpen? Neem dan contact met me op.